Scholen

CAL KIDS are going CORK

 

CREATIEF MET KURK 2.0.

 

Limmen Ludiek scholenproject 2015

 

Eind 2012 is Limmen Ludiek gestart met hun kurken jacht. Zevenhonderdduizend kurken zijn uiteindelijk vanaf dat moment de De Kurkenhof in Limmen ingerold. Voor het record mozaïek zijn er bijna 400.000 gebruikt waardoor er nog een kleine 300.000 over bleven.

Namens Limmen Ludiek vertelt Gitta Beentjes; ‘ Vandaar dat het idee is ontstaan om naast het wereldrecord kurken project ook iets unieks en eigens voor alle scholen uit de CAL gemeente te gaan organiseren. Duurzaam verbinden is ons motto in de breedste zin van het woord. In 2010 is zo het LEGO kinderproject LIMBONITA idee ‘ geboren’ en nu dus CAL KIDS ARE GOING CORK.’

De ongeveer 300.000 leftover kurken zijn in de afgelopen weken verdeeld over de 10 deelnemende scholen die vanaf het eerste moment dolenthousiast waren over dit project.
‘ Geweldig dat ons scholenproject idee zo breed werd gedragen door het CAL onderwijs ‘, vervolgt voorzitter Kees de Jong.

Clusius College
Thema:                                          Groen, Verbouwing en Praktijkvakken

Jac. P. Thijsse
Thema:                                           Internationaal, Natuur en Milieu

Bonhoeffercollege
Thema:                                          Kinderen, Ontwikkelingshulp, Kenia, Kibet4Kids

Antoniusschool
Thema:                                           Pretparken

Cunera School
Thema:                                           Circus

Visser ’t Hooft Basisschool
Thema:                                           Kunst & Cultuur

Visser ’t Hooft BSO
Thema:                                           Dierentuin

Kleurenorkest
Thema:                                          Stripfiguren (Minion) en cultuur

Pax Christischool
Thema:                                           Stripfiguren Mickey en Minnie Mouse

Sint Maartenschool
Thema:                                           Vakantie

Vanaf 3 juni 15.00 zullen alle projecten worden tentoongesteld in sporthal De Enterij en een vakkundige jury – Loek Rijs, Michel Welgraven en Alex Stuifbergen – zal tijdens een feestelijke middag – 15.00 / 18.00 – de prijswinnaars bekend gaan maken. De kurk objecten van de 10 scholen zullen de rest van de Limmen Ludiek feestweek voor alle bezoekers van het Limmen Ludiek event te bewonderen zijn in de speciaal hiervoor ingerichte sporthal. Met daarbij ook een aantal leuke kurk gerelateerde bedrijven zoals o.a.; Artinato uit Hengelo, Mutrex uit Rotterdam en Decork uit Haarlem. Super leuk dus om een kijkje te nemen om met eigen ogen te zien hoe creatief onze jeugd is.

Reacties zijn uitgeschakeld.