Over Ons

Duurzaam verbinden vanuit een kern

 

Onze filosofie is om samen met elkaar – jong en oud, bedrijfsleven en particulier, buurten en verenigingen – iets wat op het eerste gezicht onmogelijk lijkt toch mogelijk te maken. Door met elkaar samen te werken en de schouders er onder te zetten is alles mogelijk. Eens in de 5 jaar willen we dit vanuit ‘de kern’ Limmen aan de regio, Nederland en de wereld laten zien.

De funderingen voor Stichting Limmen Ludiek zijn in het jaar 2000 gelegd toen duidelijk werd dat het dorp Limmen als zelfstandige gemeente in 2001 zou gaan verdwijnen. Samen met Castricum, Bakkum, Akersloot en De Woude zou Limmen in de CAL opgaan.

Om dit feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan werd een grote feestelijke cocktail gemaakt van maar liefst 2001 liter – een BENELUX record.

Deze 2001 recordpoging smaakte naar meer dus in 2005 moest het wel een wereldrecord gaan worden. Aan de Limmer skyline verrees een piramide van ruim 15 meter hoog gemaakt van 63.365 lege BAVARIA bierkratten. Limmen leek heel even Egypte wel in 2005. Ons eerste Guinnessbook Wereldrecord.

In 2010 werd met ruim 1.800 CAL vrijwilligers binnen 4 dagen een imposante LEGO toren van 30,52 meter uit de grond gestampt. Een zeer gezellige feestweek was het resultaat en natuurlijk was het 2de Guinnessbook wereldrecord een feit. Limmen ging weer de boeken in. Ruim 30.000 bezoekers uit heel het land hebben kunnen genieten van de LEGO toren.

Ook in 2015 zullen we weer een poging gaan ondernemen met enorm veel vrijwilligers uit de CAL om samen in de boeken van Guinness te komen. Het grootste kurken mozaïek van de wereld komt in Limmen te staan. Met 500.000 gebruikte kurken moet een kurken mozaiek gaan verschijnen van ruim 160 m2 – 32 meter breed bij 5 meter hoog.

foto kurken prikbord

Mutrex_logo_fc_pos

Reacties zijn uitgeschakeld.