Van de voorzitter ……….

Beste Ludiekers,

Wij zijn met z’n allen op weg naar de eindsprint voor het bereiken van het Wereldrecord “Kurken mozaïek”. Een mozaïek met meer dan 350.000 kurken. De aankomende weken/maanden zal er nog hard gewerkt moeten worden.
In deze periode van korte dagen, kaarslicht en lage temperaturen is het een mooi moment om terug te kijken naar wat er allemaal  bereikt en gebeurd is, maar ook wat allemaal nog moet gebeuren.
Wij hebben al heel veel bereikt. In 2010 is het idee geboren voor het event van 2015 en is samen met het technische team, Alex Stuifbergen en het bestuur uitgewerkt. In 2012 zijn wij gestart met het verzamelen en sorteren van de kurken. Heel veel mensen helpen ons bij het inzamelen en sorteren. Trots kan ik u melden dat wij al meer dan 300 vrijwilligers hebben mogen verwelkomen die ons helpen.

Wat bij het leven hoort is ook afscheid nemen. Net als vader Jaap Welboren hebben wij in deze voorbereidingsperiode helaas ook afscheid genomen van vader Jan Rommel. Twee echte ludiekers en onmisbare kanjers. Jammer dat zij niet het hoogte punt op vrijdag 5 juni 2015 mogen aanschouwen.
Vader Jan en moeder Guda hebben in de afgelopen maanden voor LL heel veel kurken opgehaald. Zij reden alle provincies af voor duizenden kurken. Wij zijn Jan hiervoor bijzonder dankbaar en herinneren hem als een enthousiaste en gezellige man die andere wist te motiveren. Regelmatig was hij aanwezig tijdens de sorteeravonden.Wij wensen Guda en familie Rommel aankomende tijd heel veel sterkte.

Ook namen wij afscheid van twee bestuursleden. Suzanne van Kaam vond een ludieke uitdaging in Australië en Wouter Valkering geeft terecht zijn studie voorrang. Gelukkig kunnen wij nog steeds een beroep doen op deze ludiekers en danken hen voor hun inzet de afgelopen jaren.

Het technisch team is druk bezig met het gereed maken van de borden waarop de kurken worden gedrukt. Dit team verricht fantastisch werk. Eerst worden de borden bedrukt door Robert Bijl. Daarna schieten Bas Meegdes, Jack Burgering, Luuk en René Levering duizenden nietjes in de borden.Dank ook voor de sponsors die vertrouwen hebben in de organisatie om ons te ondersteunen.

In november 2014 hebben wij het conceptdraaiboek overhandigd aan burgemeester Mans. De gemeente is onder de indruk van de organisatie en het evenement 2015. De samenwerking binnen de CAL met de vrijwilligers, de scholen en de bedrijven wordt door de gemeente enthousiast ontvangen. Gemeente Castricum sluit zich aan bij de slogan van Limmen Ludiek “Duurzaam verbinden vanuit een kern”.

De kurkendrukteams zijn gestart met het maken van het mozaïek. Ieder team heeft een onderdeel van dit mozaïek. De eerste platen zijn reeds klaar en geven een prachtig beeld van het ontwerp. Mijn complimenten voor het resultaat.
In 2015 gaan de basisscholen en het voortgezet onderwijs uit de CAL werkstukken maken van kurk. Iedere school heeft een thema waarmee zij als school één of twee werkstukken gaan maken. Tijdens het event 2015 op 2 t/m 7 juni 2015 worden circa 15 werkstukken tentoongesteld in de sporthal De Enterij aan de Middenweg te Limmen.

Limmen Ludiek is volop bezig met de voorbereiding van activiteiten tijdens het event 2015. Nadat het evenemententerrein aan de Middenweg gereed is, zal op dinsdag 2 juni 2015 een culinaire avond worden gehouden. De restaurants Apicius, ’t Eethuysje en Bij Lotje respectievelijk uit Bakkum, Castricum en Limmen hebben hun medewerking toegezegd voor deze avond. Voor reservering en/of informatie kunt u een e-mail sturen naar culinair@limmenludiek.nl
Op donderdag 4 juni 2015 zal voor de eerste keer “La ludiek du CAL” worden gehouden. Onder leiding van Lonneke Lute, Donald Beukers en John Wijnker zal een super band optredens van diverse inwoners uit de CAL muzikaal gaan begeleiden.

Vrijdag 5 juni 2015 zal de onthulling van het “Kurken mozaïek” plaats vinden. Onder begeleiding van LED-licht en muziek zal dit een fantastische happening worden.
Zaterdag 6 juni 2015 een feestavond en zondag 7 juni 2015 afsluiting van hopelijk een succesvol evenement met als kers op de taart het wereldrecord de grootste “Kurken mozaïek” in handen.

Wij hebben nog heel veel kurken nodig, dus blijf sparen en lever deze bij de bekende adressen in. Wilt u zich aanmelden voor vrijwilliger dat kan, wij hebben nog heel veel functies die ingevuld moeten worden voor de horeca, verkeersbegeleiding, steward, parkinrichting en bouwers. Kijk op deze site om u aan te melden. Aanmelden als vrijwilliger

Tot op één van onze vrijwilligersavonden/dagen of tijdens het event 2015 van 2 t/m 7 juni 2015

Eindejaar voorzitter LiLu

Een ludiek en een gelukkig nieuwjaar 2015!

Kees de Jong
Voorzitter Limmen Ludiek

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.