‘’Limmen Ludiek kijkt terug op een geslaagd evenement’’

Grootste Kurken Mozaïek van de wereld

 

Bestuur en groepsfoto's 1 (24 van 37)

‘’Limmen Ludiek kijkt terug op een geslaagd evenement’’

Afgelopen dinsdag 2 juni is wethouder mevr. Esther Hollenberg speciaal naar Limmen gekomen voor de officiële opening van de’’ Limmen Ludiek’’ feestweek. Na de openingswoorden van de voorzitter en de mooie woorden van de wethouder viel haar nog een eer te beurt. Het onthullen van het indrukwekkende kurken mozaïek van ‘’Anne Frank’’. Hiermee gaf zij het startschot voor een fantastische feestweek.

Culinaire Avond

De bijna 350 gasten werden gastvrij ontvangen met een feestelijk glas Castel – VeRy Peach Fizz . De culinaire gasten uit Limmen en ver daarbuiten genoten van een heerlijk 5 gangen diner en tussen de gangen van het diner door speelde de ‘’Kings of Keys’’ lekkere dansmuziek . De professionele keukenbrigade van Apicius, ’t Eethuysje en Bij Lotje hebben lang naar deze avond uitgekeken. ‘’Wij als restaurateurs zijn zeer trots dat wij dit hebben mogen doen’’. ‘’Het is geweldig om samen met zoveel vrijwilligers er een onvergetelijke avond van te maken’’. Na de koffie werden alle vrijwilligers en de meewerkende restaurants Apicius, ’t Eethuysje en Bij Lotje naar het podium geroepen . Iedereen werd bedankt met een groots applaus en een staande ovatie.

Cal Kids Going Cork

Opa’s, oma’s , vaders en moeders en de vele schoolkinderen uit de Cal gemeenten komen een kijkje nemen in De Enterij om daar de zelfgemaakte kurken mozaïeken met eigen ogen te bewonderen. Sorteerplankjes en mozaïek frames liggen klaar om uitgeprobeerd te worden. De fotocollage ‘’15 jaar Limmen Ludiek’’ wordt aandachtig bekeken door de jonge bezoekers. Het weer is heerlijk, de springkussen wordt goed benut en een ijsje van de ijskar gaat er in als koek.
Veel kinderen hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd, ‘’Creatief met Kurk.’’. Het kiezen van de winnaars was een pittige klus. Bakkerij Bakker gaf 3 taarten weg aan de meest creatieve kleurders.
17.00 uur de kindermiddag loopt ten einde. Het was een gezellige middag. Bedankt Cal Kids, jullie creativiteit belooft wat voor de toekomst.

‘’ La Ludiek du Cal’’ een niet meer weg te denken muzikale feestavond

‘’La Ludiek du Cal’’ is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken ‘’muzikale feestavond’’ voor jong en oud uit Limmen en omstreken. De feestzaal is gevuld met nieuwsgierige dorpsgenoten en fans die speciaal voor hun idool naar Limmen zijn gekomen.
Bekende en minder bekende inwoners uit de Cal gemeenten kruipen in de huid van hun idolen met verbluffend resultaat! Er is meegezongen, gedanst en soms was de zaal stil. De zaal raakte geroerd en stil bij het horen van de zelf geschreven tekst over Limmen en haar inwoners, gezongen door Dennis Beentjes en Ron Lute , op de melodie van het nummer ’’Het Land Van’’. Is er een nieuw Limmer Volkslied geboren? Iedereen bedankt voor de onvergetelijke avond!

Wereldrecord in Kurk

Vrijdagavond 5 juni, duizenden bezoekers stromen het feestpark binnen om de spectaculaire onthulling van het kurken mozaïek live mee te maken. Het weer gooide bijna roet in het eten maar na een flinke regenbui werd de onthulling al weer snel in gang gezet. Het prachtige ontwerp van 32 meter lang en 5 meter hoog, bestaande uit Nederlandse Grootheden komt voort uit de “creatieve geest” van Alex Stuifbergen. Op de toepasselijke beats van het nummer ‘A Sky Full Of Stars’ en bij het zien van een spectaculaire choreografische lichtshow tijdens de onthulling, werden veel “oooooohs” en “aaaaaahs gehoord. Na de onthulling namen Burgemeester Toon Mans en Pastor Johan Olling het woord en bevestigden dat het Kurken Mozaïek van 180,96m2 en 401.731 wijnkurken een officieel nieuw wereld record is. Iedereen die op welke manier dan ook heeft meegewerkt aan deze bijzondere prestatie, van harte gefeliciteerd met het nieuwe wereldrecord!

Watch out ‘’The Dirty Daddies are in Town’’

De Wico’s en de Band Morgan maakte er een gezellige muziekmiddag van. Het toegestroomde publiek genoot zichtbaar van de gezellige sfeer in het park.

Zaterdagavond, groot feest met ‘’The Dirty Daddies’. Deze band weet wat entertainen is.
Vanaf het eerste tot aan het laatste nummer ging iedereen uit zijn dak.
Vuurwerk, confetti en heel veel show, niets is te gek voor ‘’The Dirty Daddies’’.
Niet alleen de feestgangers hebben een geweldige avond gehad. Ook The Dirty Daddies hadden een super avond. ‘’We komen graag nog een keer terug’’. ‘’Wat een Topsfeer’’!
Het voorprogramma en de afterparty werd verzorgd door Dj Willow, die ook met zijn repertoire het publiek uitstekend vermaakte. We kijken terug op een onvergetelijk feest dat tot in de late uurtjes doorging.

 

‘’Sunny Sunday’’

Een heerlijk zonnetje en goede muziek tijdens de openpodium middag in het feestpark van Limmen Ludiek. Jenny Sings, De Wico’s, Santana Hot Collective en de band Cold Turkey zijn de artiesten die op de slotdag van de ‘’Limmen Ludiek feestweek’’ het toestromende publiek prima vermaakten. Iedereen genoot van Jong tot oud. Alle ingrediënten voor een festivalsfeertje waren op deze dag aanwezig. Het was een fantastische dag! Vele dagjesmensen kwamen naar Limmen toe om het ‘’Grootste Kurken Mozaïek van de Wereld ’’ met eigen ogen te bewonderen.

‘’De kurk waarop Limmen Ludiek drijft’’.

De filosofie van Limmen Ludiek is, om samen met elkaar – jong en oud, bedrijfsleven en particulier, buurten en verenigingen – iets wat op het eerste gezicht onmogelijk lijkt toch mogelijk te maken. Door met elkaar samen te werken en de schouders er onder te zetten is alles mogelijk

Vrijwilligers, jullie inzet is onbetaalbaar

Het bestuur van ‘’Limmen Ludiek’’ is trots op alle vrijwilligers die het evenement tot een groot succes hebben gemaakt. De kurkensorteerders, de kurkendrukteams, de nieters, de bouwers, de barmedewerkers, de restaurantmedewerkers, de EHBO, de stewards, de dames van de snackwagen, de muntverkopers, het schoonmaakteam, de allround medewerkers, de was dame, de ijs- en snoepverkopers, de hostess van de Enterij, de jongens en meisjes van de garderobe, de presentator en de’’ La Ludiek du Cal ’’ artiesten en alle openpodiumartiesten. Het was top en de saamhorigheid was sterk aanwezig. ‘’Limmen Ludiek, één grote familie’’.

Voor eeuwig vastgelegd

Het bestuur bedankt iedereen die het evenement op beeld heeft vastgelegd.
Camerateam (film) Kees Bos en Nick Groot. Alex Lute die twee indrukwekkende films heeft gemaakt met een drone. De fotografen, Jeroen Drenth, Jos Bruijns en Peter Valkering. We kijken nu al uit naar de filmavond. De foto’s en de drone vluchten van de feestweek zijn te bekijken op limmenludiek.nl

Bedankt dat jullie deze zeer belangrijke taak op jullie hebben willen nemen

Burgemeester Toon Mans en Pastor Johan Olling, de getuigen van het ‘’Guinness World Record’’.

Horecatoppers uit de Cal, bedankt!

Het bestuur bedankt de meewerkende horecabedrijven uit de Cal gemeenten voor hun tijd, meedenken en enorme inzet. Jaap en Fernand van De Burgerij, Thorvald en Gaylord van Apicius, Michel en Marieke van ’t Eethuysje en Ton en Trienke van Bij Lotje. Jullie bijdrage aan het evenement is zeer waardevol geweest.

Sponsoren, bedankt voor het vertrouwen

Een groot evenement kan niet zonder sponsoren. Het bestuur bedankt alle sponsoren die stichting ‘’Limmen Ludiek’’ met financiële middelen, met diensten en/of met materialen hebben gesteund.
We zijn heel dankbaar voor het vertrouwen van de sponsoren in het bestuur van Stichting Limmen Ludiek.

Limmen Ludiek bedankt Michel Welgraven voor de beschikbaar gestelde ruimte in de LOV Krant die wij voor de aandacht aan het evenement hebben mogen gebruiken.

De feestweek ligt nu al weer bijna twee weken achter ons maar de herinneringen blijven.
De vele waardevolle herinneringen zijn vastgelegd op beeld en zal tijdens een gezellige avond voor alle vrijwilligers getoond worden. Datum volgt. Wij houden jullie op de hoogte.

Heb je nog leuke foto’s van de feestweek?
Stuur ze naar foto@limmenludiek.nl

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.