Kurkenmozaïek toont tijdreis door Nederland

 

LIMMEN – Anne Frank, Rembrandt, Johan Cruijff, Armin van Buuren, Vondel, Neelie Kroes, Van Gogh, en Fanny Blankers Koen hebben iets gemeen. Deze typisch Hollandse ikonen komen allemaal voorbij in Limmen op het ontwerp kurkenmozaïek van Limmen Ludiek. Als kroon en stralend middelpunt van het mozaïek pronken Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Ook herkenbare architectuur uit Amsterdam en Rotterdam, tulpen en stroopwafels zijn prominent aanwezig.mozaiek

Vrijdag 6 juni werd het mozaïek onthuld waarmee Limmen Ludiek in het Guiness Book of Records wil komen. Honderden nieuwsgierigen werden getrakteerd op een schitterende middag. Het zonovergoten dorpspark te Limmen was feestelijk versierd, volwassenen kregen een gratis kopje koffie of thee met een speciaal Limmen Ludiek gebakje van Bakker Bakker en de kinderen kregen gratis ijs van De Roset, die een ijscokar had meegebracht. Swingende muziek zorgde voor een ludiek en gezellig sfeertje.

Nederland in kurk

Vrijdag middag 6 juni, klokslag 15.00 uur nam voorzitter Kees de Jong van stichting Limmen Ludiek het woord om samen met burgemeester Toon Mans van Castricum het wereldrecordontwerp te onthullen. Op 1 stukje na. Onder luid applaus werd langzaam de ‘kurken’ tijdreis door het heden en verleden van Nederland zichtbaar. Deze parade aan BN’ers zal in juni 2015 als een gigantisch mozaïek het levenslicht zien. Het wordt gemaakt van 500.000 kurken. En met de duizelingwekkende afmeting van 32 meter breed bij 5 meter hoog: 160 m2 -dus. Tussen dinsdag 2 en zondag 7 juni zullen alle activiteiten gaan plaatsvinden in 2015.compilatie_onthulling

Hoofdsponsor

Het laatste nog bedekte stukje van het ontwerp werd na aankondiging van vicevoorzitter Andre Koopman onthuld door Bouke de Boer en Dorien Groot van NTI NLP. Hiermee werd ook de hoofdsponsor voor Limmen Ludiek 2015 bekend gemaakt met als motto voor 2015: Duurzaam Verbinden Vanuit Een Kern. De feestelijke middag werd proostend met alle aanwezigen in het park afgesloten met een bruisend glaasje Sekt en een ludiek gedicht geschreven door de Limmer dorpsdichter Klaas Winter.

Kurkensorteerders

Limmen Ludiek ligt goed op koers maar heeft nog steeds veel kurken nodig om de juiste kleuren voor het mozaïek bij elkaar te krijgen. Ze hebben er zeker 600.000 nodig om de verschillende kleuren te kunnen uitsorteren. “Dit uitsorteren is op dit moment de grootste uitdaging” zegt voorzitter Kees de Jong. “Hier kunnen we nog wel wat extra hulp bij gebruiken de komende tijd in onze Kurkenhof. Want vele handen maken licht werk en het is echt heel erg gezellig om te doen.” In de Kurkenhof op de Jan Valkeringlaan 1 worden iedere maand sorteermiddagen en avonden gehouden. Bij Albert Heijn in Limmen en Slijterij Nolet in Castricum kunnen opgespaarde kurken worden ingeleverd.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.