Kurkenjacht in Limmen

Stichting LIMMEN LUDIEK is op goed stoom

LIMMEN – De kurk is door de kerk. Ook in 2015 gaat stichting Limmen Ludiek de hele regio weer eens flink op zijn kop zetten. Heel de wereld zal weten waar Limmen ligt. En daar hebben ze nu ook de hulp bij nodig van u allemaal.

Na de Grootste Cocktail in 2001, de Bierkratten Piramide in 2005 en de Hoogste LEGO toren in 2010 staat Limmen Ludiek klaar in de startblokken om ook in 2015 weer iets groots, unieks en ludieks te organiseren. In de eerste week van juni 2015 gaan zij wederom voor een Guinnessbook. Dit nieuwe Limmen Ludiek wereldrecord zal de gehele wereld overgaan.

KURKEN, KURKEN EN NOG EENS KURKEN

Met heel veel kurken bedoelen ze ook echt ontzettend veel kurken. Volgens de laatste berekeningen hebben ze ruim 500.000 gebruikte echte wijnkurken nodig. Geen plastic, geen glas, alleen echte kurken. Kurken gemaakt van kurk dus. Het idee is om een kurkmozaiek te maken van ruim 160 m2 – 32 bij 5 meter !

persberichtfoto5Limmen staat bekend om haar prachtige bloemmozaieken, dat weet iedereen wel. Echter een mozaiek van dit formaat heeft zelfs nog nooit in Limmen gestaan. Met veel hulp, jong en oud, gaan ze ook dit wereldrecord naar Nederland halen. Het huidige record staat op naam van een kunstenaar uit Albanie die een mozaiek gemaakt heeft in Tirana met ruim 230.000 wijnkurken.

Op dit moment staat de teller al op 300.000 bij elkaar gespaarde kurken. Een geweldig aantal maar er moeten er nog minimaal 1.5 x zoveel bij.

WAAR KOMEN ZE VANDAAN ?

Het mozaieken met hyacinten zit de Limmers natuurlijk in het bloed. Maar voor dit record heeft Limmen Ludiek dus kurken nodig en de hulp uit de gehele regio en zelfs uit heel het land. Vanuit alle hoeken van de wereld stromen de kurken binnen. Alkmaar, Egmond aan Zee, Heiloo, Maastricht, Arnhem, de Elzas, Houston / Texas maar natuurlijk ook uit veel uit Castricum, Akersloot en Limmen.

persberichtfoto4KURKEN SORTEREN MET DE UYLENSPIEGHELS

Iedere maand organiseert Limmen Ludiek sorteer middagen en avonden. Deze zijn ontzettend gezellig en goed bezocht. De laatste telmiddag werden we zelfs verrast door de volledige Raad van Elf die kwamen mee sorteren. Het werd een dolle boel met zelfs een spontane polonaise op het eind. 17-01-14 is de volgende ’s avonds.

CULINAIRE AVOND

Rondom dit unieke project gaat Limmen Ludiek ook weer een gezellige feestweek organiseren >< 1 t/m 7 juni 2015. Ook de Culinaire Avond staat ( 2 juni ) weer op het programma staan. 30  10persoonstafels zijn nu al te reserveren op culinair@limmenludiek.nl en kost per persoon € 85,- inclusief eten, drinken en entertaiment. Een brief sturen naar Culinair Limmen Ludiek, Enterij 23, 1906BX Limmen kan natuurlijk ook. Wacht niet te lang met reserveren en overmaken want VOL = VOL.

CARNAVAL

Limmen Ludiek wenst Gorteldonk een hele fijne Carnaval toe en dat er naast de biertjes zo af en toe ook een flesje wijn opengaat. De kurk natuurlijk voor Limmen Ludiek. En kent u toevallig een – persoon, slijter, restaurant, wijnhandel – die heel veel kurken heeft, laat het Limmen Ludiek weten of laat ze contact opnemen met Limmen Ludiek via info@limmenludiek.nl.

 persberichtfoto6

 

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.