Kurkendrukploegen LIMMEN LUDIEK drukken er flink op los met elkaar.

LIMMEN – Na 4 jaar van kurken sparen ( 700.000 ) en 2 jaar van kurken op kleur sorteren ( 400.000 ) in De Kurkenhof is nu dan eindelijk het moment daar dat verschillende kurkendrukploegen daadwerkelijk zijn begonnen aan hun onderdeel van het wereldrecord kurken mozaïek van Limmen Ludiek welke op 5 juni het levenslicht gaat zien in een spectaculaire licht en muziekshow. Zonder de inzet van deze zeer enthousiaste en vakkundige kurkendrukploegen zou een wereldrecordpoging natuurlijk nooit mogelijk geweest zijn.

Begin 2014 heeft Limmen Ludiek een aantal mensen heel voorzichtig gepolst in Limmen of er überhaupt wel animo voor was om met kurken te gaan mozaïeken. De reacties waren toen gelijk al overweldigend waardoor verschillende onderdelen van het epische wereldrecord ontwerp van Alex Stuifbergen ( 175 m2 ) gelijk ook al een bestemming kregen.

Laten we eens een rondje doen langs de kurkendrukploegen die nu hard aan het werk zijn met hun eigen unieke kurkenproject. Even voorstellen dus.

De Vredeburgers: Deze doorgewinterde mozaïekers kennen we natuurlijk allemaal van de schitterende hyacinten mozaïeken in de tuin van De Vredeburg tijdens de Bloemendagen van Limmen. Deze kurkendrukploeg gaat verantwoordelijk zijn voor het ‘kroonjuweel’ van het wereldrecord mozaiek ……het Koningspaar met koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Op de Lage Weide hebben zij vanaf november met een vaste kern veel uren kurken gedrukt met nu al een prachtig resultaat. De planning is dat zij februari klaar zullen zijn met hun onderdeel – 27 m2 – van het mozaiek.

Maxima

Het Bollentuig: Deze kurkendrukploeg drukt aan het Plantraam en hebben zich vol overgaven gestort op 2 Nederlandse objecten i.p.v. een portret van een BN’er. De oer Hollandse Stroopwafel en een Amsterdamse grachtengevel gaan helemaal tot leven komen in kurk. De Stroopwafel van kurken is er 1 om een hap uit te nemen. En het Amsterdamse grachtenpand zou niet misstaan op 1 van de Amsterdamse grachten.

DE Nederlandse Stroopwafel

De Kroonkurken van de Koningsdam: ‘ Wij willen Anne Frank ‘ riepen ze bijna in koor toen Limmen Ludiek langs kwam vorig jaar zomer. En zo geschiedde. Zij hebben bijna alle zondagen vanaf november 2014 in De Kurkenhof gewerkt aan Anne Frank. En het resultaat mag er zijn. Het verhaal van Anne Frank leeft nu dus ook voort in kurken in het jaar dat we einde van de Tweede Wereldoorlog van 70 jaar geleden herdenken.

Anne Frank van De Kroonkurken van De Koningsdam

De Ranzige Bok: Zij kozen voor een portret van 1 van de machtigste Nederlandse vrouwen in Europa van de laatste 10 jaar – Neelie Kroes. Zij heeft als Eurocommissaris haar tanden in alles wat maar met digitalisering te maken heeft gezet. In 2015 gaat zij stoppen met deze job maar rustig achter de geraniums zitten is niets voor haar. Zij gaat zich straks bezig houden met start-ups van jonge ondernemers. Aan de Rijksstraatweg krijgt Neelie steeds meer vorm door het minutieuze kurkendrukken van De Ranzige Bok.

Neelie 1    Neelie 2

7 Bier en 1 Kurk: Het kurken mozaïek onderdeel waar deze kurkendrukploeg onder leiding van John Scheepmaker voor gekozen heeft is bijna net zo groot als die van De Vredeburgers. Ook met 2 portretten maar daar houdt de vergelijking dan ook op. Zij zullen Vincent van Gogh en DJ HARDWELL gaan kurkendrukken in De Kurkenhof. Natuurlijk 2 totaal verschillende werelden, tijdsgeesten maar op hun vakgebied zijn ze alle twee de absolute wereldtop.

Van Gogh

De Rode Druif: Ook zij hebben De Kurkenhof als thuisbasis van het kurkendrukken. De allerbeste en grootste Nederlandse voetballer zal zeker ook in kurken gaan schitteren – Johan Cruijff dus. De kurkendrukploeg van Wilmer Kaandorp is in januari gestart met kurkendrukken aan deze icoon uit de Nederlandse sportgeschiedenis. Maar ook maatschappelijk speelt Cruijff nog steeds een belangrijke rol met de Cruijff courts over in de wereld.

Johan Cruijff - Project van De Rode Druif

NTI NLP: Ook onze hoofdsponsor NTI NLP van oprichters Bouke de Boer en Dorien Groot wilde graag een onderdeel kurkendrukken. Om zo naast hun financiële ondersteuning ook de betrokkenheid bij het hele Limmen Ludiek evenement nog extra kracht bij te zetten. Natuurlijk kozen zij voor het eigen NTI NLP logo om te kurkendrukken. Dit is in 2 weken gedaan aan de Oosterzijweg door een aantal NTI NLP collega’s in 1 van de NTI NLP zaaltjes

NTI NLP

De Vrienden van Tyl: Zij kozen voor een wereldberoemde ets van een jonge Rembrandt van Rijn. Dit verfijnde lijnenspel gaat nog een hele klus worden om in kurken na te bootsen. Maar deze club van enthousiaste kurkendrukkers gaat de klus zeker klaren. Ze hebben in hun Carnavalsverleden wel voor hetere ludieke vuren gestaan. Zij drukken op de zolder van De Kurkenhof.

DE Nederlandse Stroopwafel

De Kurkentalers: Deze sportieve kurkendrukploeg moet nog starten met kurkendrukken. ‘ We moeten eerst De Weissensee nog even schaatsen’ zei kartrekker Jos Bruijns. Zij kozen – hoe kan het ook anders – voor het sportiefste onderdeel van het wereldrecord mozaiek – Fanny Blankers Koen en de Olympische Zomer Spelen van 1948 in Londen waar zij 4 x goud won. En echte topper dus net als de Kurkentalers.

Kurkentalers

Team PBN: TeamPBN van Marco Snel heeft gekozen voor het oude vertrouwde briefje van 5 GULDEN met daar de beeltenis van dichter VONDEL er op. Na de invoering van de EURO is een hele generatie de Gulden nog steeds niet vergeten. Hele volksstammen in Nederland rekenen soms nog steeds terug van Euro’s naar guldens. Ook geluiden dat wellicht de gulden wel weer terug zou moeten steken zo af en toe de kop op.

Team PBN - Marco Snel

Scouting Limmen: De leden van Scouting Limmen zijn natuurlijke echte bruggenbouwers in hart en nieren. Zij kozen de Erasmusbrug in Rotterdam om te gaan kurkendrukken. Dit strakke architectonische hoogstandje, genoemd naar de schrijver Erasmus, zal een moeilijke en uitdagende klus gaan worden voor Scouting Limmen. Want ook ‘oer’ Hollandse TULPEN zit stijlvol verwerkt tussen de lijnen van de brug. Maar natuurlijk geen brug te ver voor deze bruggenbouwers uit de natuur.

ErasmusBrug - Scouting Limmen

Op dit moment is Limmen Ludiek nog zoekende naar de 2 laatste kurkendrukploegen waardoor het wereldrecord ook daadwerkelijk een feit kan gaan worden in juni. Voor meer informatie hierover stuur een email naar andre@limmenludiek.nl .

Niets willen missen van alle Limmen Ludiek activiteiten en ontwikkelingen? Volg hen dan op facebook of bekijk de website Limmen Ludiek

 


 

Tagged , , , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.