Heus monnikenwerk met kurk

Inmiddels ruim 270.000 kurken in Limmen

LIMMEN – Dat het een heus karwij zou worden dat wisten de mannen en vrouwen van stichting Limmen Ludiek wel. Het kurken sparen op zich gaat wonder boven wonder zeer voorspoedig. Maar de grootse uitdaging zit hem nu toch wel in het uitsorteren van de kurken op kleur. Dat is echt monnikenwerk en daar is heel veel hulp bij nodig.

Stichting Limmen Ludiek gaat in 2015 een aanval doen op het wereldrecord Het Grootste Kurken Mozaïek van de Wereld en daar zijn heel veel kurken voor nodig. Na de Grootste Cocktail in 2001, de Hoogste Bierkratten Piramide in 2005 en de Hoogste LEGO toren in 2010 is het in 2015 de bedoeling om een mozaïek te maken van kurken van ruim 160 m2.

Ruim een kwart miljoen kurken zijn inmiddels de Limmer dorp grenzen binnen gerold voor dit Guinnessbook wereldrecord in 2015. En deze kurken komen echt overal vandaan. Limmen, Castricum, Alkmaar, Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Hilversum, Den Helder en zelfs New York. Limmen Ludiek is nu over de helft, maar ze moeten dus nog steeds op jacht naar 230.000 kurken.

Het uitsorteren van de kurken op kleur vreet ontzettend veel tijd. Daar is de organisatie na 2 zeer gezellige sorteermiddagen inmiddels wel achter gekomen. ‘Dit is de basis en het meest secure werkje van het hele project’ legt voorzitter Kees de Jong uit. ‘ Maar vele handen en in dit geval ook ogen maken licht werk en het is nog beren gezellig ook ’.

De eerst volgende sorteermiddag staat voor komende zaterdag 19oktober op het programma in de voormalige Dolfijnenpret aan de Jan Valkeringlaan te Limmen. ‘ Vanaf 12.00 is een ieder van harte welkom om ons te komen helpen’ zegt de Jong. ‘Kom gezellig langs met je familie, vrienden en / of buren. Wij zorgen voor een natje en een droogje en rond de klok van 17.00 zijn we van plan om te stoppen’.

Limmen Ludiek hoopt op een grote opkomst aankomende zaterdag zodat het wereldrecord van 2015 weer een stukje dichterbij is.

Mocht u toevallig veel kurken in huis hebben of iemand kennen met veel kurken ……stuur dan een e-mail naar info@limmenludiek.nl of stuur hen een bericht via facebook.com/stichtinglimmenludiek

persberichtfoto2

Kurken, kurken en nog eens kurken.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.