7 tinten rood en 5 tinten wit

Zaterdag 14 september zullen er kurken gesorteerd gaan worden

persberichtfoto

LIMMEN – Na het grote succes van de eerste kurken telmiddag voor de zomervakanties van  29 juni staat op zaterdag 14 september de eerste kurken op kleur sorteermiddag op het programma. Stichting Limmen Ludiek hoopt, net als de eerste middag, ook dan weer een grote opkomst te mogen verwelkomen in de loods van de voormalige Dolfijnenpret  op de Jan Valkeringlaan te Limmen. Een heus Bloemendagen sfeertje maar dan met kurken.

Tussenstand

Voor de wereldrecordpoging in 2015 heeft Limmen Ludiek minimaal 500.000 gebruikte kurken nodig. ‘In juni was het vooral ons doel om in alle redelijkheid in te kunnen schatten hoeveel kurken er binnen de Limmer dorpsgrenzen waren na 7 maanden sparen ’. Aan het woord is Kees de Jong, voorzitter van stichting Limmen Ludiek. ‘En daar zijn we samen met 40 enthousiaste ludieke vrijwilligers, die op deze eerste tel dag aanwezig waren, goed in geslaagd. De teller stopte namelijk pas op een kleine 225.000 kurken, bijna de helft. Maar we zijn er nog lang niet. Want nu breekt de moeilijkste periode aan om de constante stroom aan kurken in beweging te houden. Want de voorraden bij mensen thuis zullen zo onderhand wel op zijn, dus we moeten het nu echt hebben van iedere fles met kurk die open gaat. Dus mijn oproep aan een ieder is – Spaar niet alle kurken maar probeer ook lekkere wijnen te kopen afgesloten met en kurk en niet met een schroefdop. Laat je adviseren door je slijter, MITRA of Gall & Gall. Ook tijdens de LIMMER KERMIS zal er hier en daar best een flesje wijn open gaan. Wij hopen natuurlijk dat het flessen zijn met een kurk afgesloten. ‘

Zilveren Tulp

Bestuurslid Wouter Valkering zegt ; ‘Wanneer we een half miljoen kurken hebben dan moet het mogelijk zijn om er 365.000 met de juiste kleuren uit te selecteren. Want het kurkenmozaïek gaat minimaal bestaan uit +/- 365.000 gebruikte kurken met ongeveer 12 verschillende kleurschakeringen. Niemand minder als Alex Stuifbergen ( meermalen winnaar van de Zilveren Tulp met de Bloemendagen ) gaat het ontwerp voor het mozaiek samen met Limmen Ludiek verzinnen en vormgeven. Hiervoor heeft hij tussen de 8 en 12 verschillende kurk kleuren nodig om een super groot mozaiek te laten leven en spreken. En het wereldrecord kurkenmozaïek van Limmen Ludiek gaat echt heel groot worden. Voor de ruim 130.000 kurken die ‘overblijven’ gaat Limmen Ludiek een geweldig scholen project verzinnen. Hierover zullen ze de scholen van de CAL  in de loop van 2014 verder informeren. Maar ook dit scholenproject gaat weer iets fantastisch worden net als de van LEGO gemaakte LIMBONITA in 2010.

Ontzettend groot

‘Ons wereldrecord kurkenmozaiek gaat 160 m2 worden – 32 bij 5 meter ‘ zegt Jack Burgering die binnen het bestuur van Limmen Ludiek verantwoordelijk is voor alle technische zaken. ‘De afmeting is niet het grootste probleem maar het feit dat we het hele mozaiek op een gegeven moment van liggend rechtop zullen gaan zetten daar gaat de grootste uitdaging in zitten. Met een technische groep zijn we hier nu al maanden mee aan het stoeien. Maar het gaat goed komen hoor. En veiligheid staat bij ons natuurlijk voorop. De grootse uitdaging voor ons team is om alle benodigde materialen bij elkaar te sprokkelen om het platform van te maken waar het mozaiek op bevestigd moet gaan worden in 2015. We hebben staal, hout, lijm en ga zo maar door nodig. En we hebben geen budget om het te kopen dus we zoeken ludieke samenwerkingsvormen’.

Sparen, sparen en nog eens sparen

Op dit moment is de hele regio, en zelfs ver daarbuiten, aan het kurken sparen voor Limmen Ludiek. ‘Het is fantastisch om mailtjes en telefoontjes te krijgen uit alle windstreken van Nederland met de boodschap – “we hebben weer een zak vol hoor, kom je ze ophalen”? ‘ Bestuursleden Gitta Beentjes en Suzanne van Kaam verifiëren en coördineren alle tips en zorgen er voor dat de kurken in Limmen komen. ‘Zelf ga ik eens in de zoveel tijd de Haarlemse binnenstad in om daar de Horeca af te struinen’ zegt Suzanne. ‘Ze begroeten me al met; “Daar is het kurkenmeisje weer “. Is het niet geweldig ‘. Gitta is vooral in Castricum, Heiloo, Egmond en Schoorl te vinden en Kees de Jong stroopt enthousiast de Alkmaarse horeca af waar hij jaren heeft gewoond als puber. Bij AH in Limmen staat een grote verzamelbak en kunnen al de Limmers hun kurken gemakkelijk inleveren. Voor grotere hoeveelheden komen de bestuursleden van Limmen Ludiek graag bij u langs. Maar u mag ze ook bij hen thuis afleveren. Geen enkele probleem. Ook in Heemskerk mogen kurken worden ingeleverd op zaterdagen bij wijnimporteur WINTERBERG WIJNEN van Marco Winterberg op de Ambachtsring 23 te Heemskerk.

Facebook

Ook via de facebookpagina van Limmen Ludiek – neem eens een kijkje en LIKE hem – komen veel kurkentips binnen. Inmiddels heeft Limmen Ludiek al ruim 330 volgers / vrienden en die krijgen iedere dag een leuk ludiek berichtje of nieuwtje. Verantwoordelijk voor de facebook pagina is vicevoorzitter Andre Koopman. ‘ Het is echt heel erg leuk om te zien hoe goed facebook werkt. Vanuit heel het land komen er kurkentips binnen. Van Maastricht tot Groningen en van Cadzand tot Den Helder. En zelfs van ver over de landsgrenzen komen er kurken naar Limmen. De Verenigde Staten ( New York en Houston ), Oostenrijk, België, Spanje, Italië en Frankrijk zijn landen waar vandaan er al kurken zijn gekomen. ‘Maar ook Nederlandse wijnimporteurs en  bekende wijnschrijvers sparen er lustig op los voor ons’ zegt Koopman. ‘En mochten jullie leuke kurken foto’s of berichtjes tegenkomen in de media stuur ze dan naar mij per e-mail andre@limmenudiek.nl. Maar ook eigen gephotoshopte creaties zijn welkom. ‘

Alle hulp nodig, ook op de 14de

Limmen Ludiek heeft jullie hulp echt nodig. Zaterdagmiddag 14 september staat in de voormalige Dolfijnenpret alles in het teken van KLEUREN en SORTEREN. ‘Dit gaat de meest secure en tijdrovende klus worden van het hele wereldrecord’ zegt Kees de Jong. ‘Wij hopen wederom op een grote opkomst zaterdag de 14de net zoals in juni. Het was erg gezellig en met een 40 paar handen gaat het nog lekker snel ook. Wij zorgen natuurlijk voor een natje en een droogje dus meldt je aan voor deze middag.’ Mensen met een scherpe blik die houden van gezelligheid …….  meldt je aan en kom Limmen Ludiek helpen.

Aanmelden voor deze sorteermiddag kan door een mailtje te sturen naar info@limmenludiek.nl of door Limmen Ludiek een facebook berichtje sturen waarin je aangeeft te willen komen helpen. De telmiddag start om 12.00 en zal rond de klok van 17.00 weer ten einde zijn.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.